Skriv ut

Månadsmöte den 16 april 2015

Dagens månadsmöte hölls i Hulebäcksgymnasiets matsal med 105 deltagare.

Gunnar Häggström påminde om de närmast kommande mötena, den 7 maj i Bolåsa dit det går buss från Mölnlycketerminalen 13.44 och åter från Bolåsa 16.07. Med vårt västtrafikkort åker vi som pensionärer gratis dit! Sista mötet för våren blir också det i Bolåsa med sillbord den 4 juni. Till detta möte erfordras anmälan.

Till hösten flyttar mötena tillbaka till församlingshemmet igen och blir enligt plan första torsdagen i månaden under september – december.
Inför rapporteringen om kommande aktiviteter påpekade Gunnar Häggström att man som pensionär mycket väl kan klara av flera aktiviteter samma dag vilket härmed understrykes!

Birgitta Loftäng påminde om kommande kurser, först kursen ”Säkrare seniorer” den 21 april klockan 10-14 i Strandvillan, plats finns för fler deltagare.
Kurs i ”Vinkunskap” sker måndagar den 4, 11 resp. 18 maj i Strandvillan med Eva Hagberg som kursledare. Vid 16 deltagare blir kostnaden 170:- per deltagare inklusive vin. Platser finns fortfarande till kursen!
Nästa gemensamma lunch blir den 8 maj på Delsjöns golfkrog.

Inger och Claes Green rapporterade om följande friskvårdsaktiviteter.
Torsdag den 23 april, en kulturhistorisk vandring på Östra kyrkogården, plats finns för fler deltagare.
Måndag 11 maj, modevisning på Finnsjögården av Fjärås mode, kostar endast 40:- inklusive kaffe. Även här finns plats för fler deltagare!

Britt Holmgren, resekommittén, meddelar att det finns några platser kvar till resan till Höga kusten.

Ulla Nordström informerade om höstens teater
Två föreställningar till Galenskaparnas ”Spargrisarna kan rädda världen”, dels 8 oktober 19.30 och 28 november 16.00.
Till musikalen ”Crazy about you” (Gershwin) finns biljetter till föreställningarna 26 september 15.00 samt 6 november 19.00.

Yvonne Allvin rapporterade om musikaktiviteter. Redan ikväll Jazz på Bolåsa.
Den 5 maj kommer Råda dragspelsklubb till Strandvillan - gratis!  Blir det fint väder kan vi kanske sitta ute och har ni någon utemöbel att skänka, tag gärna med den!
Allsång på Råda säteri sker den 14 juni mellan 19-20, kom gärna lite tidigare! Kostnad 50:-.

 

 

Nu var det dags för dagens artist, Birgitta Fernström, ursprungligen lärare, sedan sångerska/ skådespelerska med bakgrund från bland annat Riksteatern, Borås stadsteater med flera och även tidigare ansvarig för teaterinriktning vid gymnasier.
Vi bjöds på ”Gummor och gubbar i osalig blandning” i form av deklamering och sång.
Om Allan Edwall berättade hon och tolkade några av hans låter, likaså en dikt av Alf Henriksson.
Vi fick följa med till Uppsala dotter Anna Maria Lenngren och en dramatisk framställning av hennes dikt ”Porträtterna”. Carl v Linné´s dramatiska historia tolkade på ”ståkkhålmska” i en lätt vansinnig text av Anna Fredrika Myrberg, omtalad för sina ”dårdikter” men även schlagertexter såsom ”Livet i Finnskogarna”. Fröding gladde oss med sina värmländska finurligheter och i en skön avslutning framställde Birgitta en lektion med snurriga och egensinniga skolbarn, var och en med sin dialekt. Vem var författaren? Inte lätt att gissa men en ledtråd kunde vara att ett av skolbarnen kallades ”Nurre”, och det är ett typiskt Povel-namn, visst var det Povel Ramel i en skön framställning, som gav
begreppet” klasskamp” en ny innebörd.

 


Birgitta Fernström avtackades efter en underhållande föreställning med en varm applåd och blommor

Text: Gunnar Jernström

Bild: Gunnar Jernström och Lennart Johansson

Sidan senast uppdaterad 2015-04-16