Skriv ut

Månadsmöte hos SPF den 4 juni 2015

med sillbord

Så visade sig då äntligen sommarsolen med värmande strålar lagom till vårsäsongens sista månadsmöte. När bussen från Mölnlycke anlänt var vi 72 personer samlade i Bolåsa värdshus för månadsmöte med traditionellt sillbord. Trångt men trivsamt!

Gunnar Häggström berättade om planeringsläget. Höstens program samt program för studiecirklar kommer att läggas ut på hemsidan inom kort och i pappersform kommer de i slutet av augusti.
Vi räknar med att höstens månadsmöten blir i församlingshemmet i den lokal som kallas Orangeriet.

Birgitta Loftäng, studiekommittén, påminde om kommande lunch den 12 juni klockan 13.00 på Långedrags värdshus. Anmälan till Gunnel Blixt
Övriga kommande aktiviteter kommer att finnas på hemsidan inom kort.

Inger Green informerade om höstens första friskvårdsaktivitet som infaller torsdagen den 17 september och som blir en utflykt till Råö observatorium med efterföljande besök i Onsala kyrka. Övriga planerade friskvårdsaktiviteter läggs ut på hemsidan inom kort.

Karin Andersson informerade om kommande teaterföreställningar. Föreställningarna på Operan respektive Lorensbergsteatern betalas endast mot faktura. Övriga nu kända föreställningar betalas kontant till Karin A alternativt till bankgiro 777-9143, se även hemsidan.

Birgitta Jernström informerade om arbetet inom KPR, kommunens pensionärsråd. För närvarande fokuseras framför allt på äldrebostäder, matfrågor och biståndsbedömning. Den 18 augusti träffas SPF Vintergäcken, PRO, samt SPF Hindås för prioritering och planering av höstens arbete inom KPR. Friskvård och kulturfrågor avses ej bli behandlade i KPR.

Så var det dags för dagens artist en välkommen återkommande musiker, Karl Kardos. Men innan Karl släpptes loss utbringade Christina Wockatz ett leve för dagens födelsedagsbarn, Gunnar Häggström, och tackade för allt det gedigna arbete han lägger ned på föreningen.

Nu Karl Kardos som först gav oss en liten beskrivning av hur han och hustru Margareta tränat tango på Lazars dansstudio. Det fanns nog flera i församlingen som någon gång i yngre år lärt sig dansa i denna dansstudio.
Karl, en riktig rockmusiker, gav oss med stor energi och glädje ett potpurri av välkända låter där bland annat återfanns Tutti Frutti- Little Richard och Can´t help falling in love- Presley och många fler men även en annorlunda visa om blodkropparnas verksamhet i vår kropp. Den hade nog inte många hört förut. Som avslutning kom även en ungersk melodi.

 

Dags för sillbord och det var verkligen riktigt gott och generöst. Flera sillsorter, varmrökt lax, ägghalva med räkor, färskpotatis, Janssons frestelse, västerbottenpaj, cheddarost, smör och bröd, öl och vatten och på det kaffe med kaka.

.

 

Efter detta kändes det som att sommarlovet kunde börja!

Ett stort tack till värdshusvärd Anders Söderholm med personal som verkligen trakterade oss gott och rikligt.

Text: Gunnar Jernström

Bild: Gunnar Jernström och Lennart Johansson

Sidan senast uppdaterad 2015-06-04