Skriv ut

Månadsmöte 15 januari  

med underhållning av Uno Sevreus och Evgeni Dimitrov

Information

Gunnar Häggström hälsade alla 130 närvarande välkomna och det är nog så många som ryms i församlingshemmets nedre plan under pågående ombyggnad.
GH underströk vikten av att använda reflexer när vi är ute i mörker, som bilförare skräms man ibland av hur osynlig en fotgängare kan var i mörker utan reflex, även på ett övergångsställe. Likaså gör broddar nytta och kan förhindra fallskador nu när halkan lurar.

SPF har fått en ny logotyp och vi heter formellt SPF Seniorerna Vintergäcken, Mölnlycke.

Några noteringar om vad som ligger närmast i tid.

Seniordansen börjar den fredagen 23 januari, inte den 30 januari som det står i programmet, jazz i Bolåsa med mat och dans löper av stapeln söndagen den 25 januari med start klockan 15.00 och hit kan man åka med buss från Mölnlycketerminalen som passar perfekt tidsmässigt. Bussen är ju gratis för oss seniorer med vårt Västtrafikkort.

Kommande aktiviteter presenterades av respektive kommitté och finns inlagda i Kalender,vår hemsida. Kontaktperson för respektive kurs finns i vårt kursprogram.

Birgitta Loftäng påpekade att trots ihärdiga försök har vi ännu inte hitta någon kursledare för en IPAD-kurs men vi undersöker möjligheten att skapa en kamratcirkel.

Claes Green presenterade vårens friskvårdsprogram. Närmast i tid står besök på medicinhistoriska museet den 29 januari.

Britt Holmgren berättade att det finns några platser kvar till Falkenbergsrevyn. Övriga resor enligt hemsidan.

Karin Andersson och Yvonne Allvin presenterade vad som händer på teaterfronten. Vi har skaffat biljetter till 10 lunchteaterföreställningar på stadsteatern. Närmast i tid är lunchteatern den 5 februari. Kontaktperson är Ulla Nordström tel. 91 94 84,  maila ulla.lennart.nordstrom@telia.com

Underhållning

Nu till dagens underhållning. Våra artister var Uno Sevreus och Evgeni Dimitrov.

Uno, frilansande sångare, musikal och operettartist och även med evergreens på repertoaren och han ackompanjerades av

Evgeni, professionell musiker sedan 40 år och som spelat med storband, på kryssningsfartyg, hotell med mera.

Vi fick som öppningslåt höra ”What a wonderful World” som ju Armstrong gjorde känd för många år sedan. Frank Sinatras repertoar representerades både i början och som avslutning med bland annat ”Strangers in the Night”, ”New York” och ”My Way”. Ur Kristina från Duvemåla fick vi höra Roberts sång ”Guldet blev till sand”. En farlig Tom Jones, tjuren från Wales gav oss ”Delilah” och iförd läderjacka framträdde Elvis med ”Can´t help falling in love with you”, Are you lonesome tonight” och så gled Elvis ut i en gondol bland publiken och lät ”It´s now or never” gå över i en riktigt italiensk ”O sole mio” med röd halsduk och charmörhatt.

Uno på en gondolfärd genom publiken

Så kom ett instrumentalnummer, ”Tango Jalousie”. Känt av många fastän det är en tango med ovanligt ursprung. Tango skall ju stamma från Argentina eller möjligen, om den är riktigt melankolisk, från Finland, men denna kommer faktiskt från Danmark.

Så återvände Uno med ytterligare några sånger, ”Spanish eyes” från Engelbert Humperdincks repertoar, från Chess, Tommy Körbergs paradnummer, ”Anthem”.  ”Time to say goodbye” känner vi igen från Andrea Bocelli.

Han var bäst !!

Det blev en skön musikstund med två fina artister och vi önskar dem välkomna åter när stora salens ombyggnad är klar och med gynnsammare akustiska förutsättningar.

 Många köpte Unos CD, mest kvinnor tydligen. Det ingick en kram i köpet.

 

Text: Gunnar Jernström

Bild och bildtext: Ove Sjöstrand

Kolla BILDGALLERI för samtliga bilder Ove Sjöstrand (/OS) och Lennart Johansson (/LJ)

Sidan senast uppdaterad 2015-01-17