Skriv ut
FINARE MATLAGNING FÖR HERRAR
Vi var nio herrar som bara längtade efter kunskap under de fyra gånger vi träffades. Vi delade in oss i tre grupper, förrätt, huvudrätt och efterrätt och bytte uppgift varje gång så att den fjärde gången fick den första huvudrättsgruppen ta huvudrätten igen och då var det allvar, riktigt allvar. Vi skulle bjuda våra fruar på det vi lagat och då fick det ju bara inte gå fel. Den gången var det hjortstek som stod på menyn med toast skagen som förrätt och chokladkakor med hasselnötshonung efteråt. Gud va stressigt -  jag tror att de flesta hade en förhöjd rodnad i ansiktet av ansvaret och stressen och frågan kvarstår ännu vilket som var riktigt, 2,4 dl eller 2,4 liter vätska i efterrätten, därom tvistar de lärde.

Läraren Liljan Samuelsson for runt som en skottspole mellan oss amatörer och gav råd, tips och den information som vi behövde.
 
           
 
1) Leif Allvik börjar med löken innan det andra skall fixas. Målsättningen är att detta skall bli det
   absolut mest utsökta som mänskligheten någonsin har smakat
2) Lars-Erik Jobjer och Leif Svensson håller på med efterrätten, engagemanget går inte att missa
3) Leif Augustsson och Ove Sjöstrand, var det en deciliter eller en liter? Klipp dill, klipp till heter det väl?
 
 
  
 
4) Eywind och läraren Liljan diskuterar utförandet, skulle det verkligen bli så mycket?
5) Lage Johannesson tillverkar förrätten, räkfrossa i tunnbröd, fantastiskt fint.
6) Efter tillagningen kändes det bra att sätta sig ner och äta och inte kan man klaga på maten heller.
 
Text och foton: Lage Johannesson
 
Sidan senast uppdaterad 2011-04-03